Tavallista (fitness) elämää?

Tavallista (fitness) elämää?

17.9.2015

Mistä se treenifiilis löytyy?

Moro! Laitappa ihan alkuun soimaan tämä seuraava video taustalle niin pääset tän päivän fiilikseen!



Tänään olis treenivuorossa poikkeuksellisesti jalat, kun huomenna olis taas tarkoitus rojahtaa Eskon hierontapöydälle hierottavaksi. Ajatuksena olis saada tänään kunnon kova jalkatreeni ja jalat ihan jäkkiin, niin että huomenna ne sais sellaisen palauttavan ja avaavan hieronnan. 

Mulla on tänään jotenki ihan hirveitä käynnistymisvaikeuksia, ja motivaatio kovaan treeniin on vähän hakusessa. Miten sen motivaation ja treenifiiliksen sitten saa? Mistä se löytyy jos se on vähän hukassa? Kun tavoitteita on nostettu, ei aleta enää sanomaan et noooo jos ei oo fiilistä niin ei kai sitä sitte tarvi ku mennä vähän höntsäämään jotain.... Ei. Se fiilis löytyy kyllä sieltä, jos vaan haluaa. Jos ongelma on vaan siinä fiiliksessä eikä siinä, että kroppa koittaa kertoa että nyt menee liian lujaa eikä siksi ois poweria lähteä. Se on eri asia se, ja silloin kroppaa pitää kuunnella. Jos kyse taas onkin lorvikatarrista, niin se motivaatio haetaan esiin vaikka väkisin! 

Uudet treenivaatteet piristää kummasti fiilistä, senhän tietää kaikki! ;) 

Homma lähtee mentaalipuolelta, jo paljon ennen treeniä. Aamupäivästä asti virittäytyy tunnelmaan, suunnittelee treeniä mielessään ja miettii sitä fiilistä millä sinne olis menossa. Innostuu siitä ajatuksesta, että jes, jalat! Kovaa, raskasta ja infernaalista mättöä. (Kyllä, ylilyönnit on täysin sallittuja, jos oma pokka pitää.)

Salille tassutellessa jo musiikkivalikoima kohdilleen. Mulla oli pitkän aikaa soitossa Slipknot ja Disturbed tai muut sellaiset vihaiset, energiset ja adrenaliinin ylös nostattavat musat. Nyt mä oon kuitenkin siirtynyt konemusaan, ja soitan Spotifysta jo kolmatta kuukautta putkeen sellaista playlistiä kuin EDM Bangerz! Toimii! ;) Tuolla ylhäällä oleva biisi on yksi biisi siltä listalta, ja semmoista tykitystä ne aika pitkälle on kaikki. 

Salilla mulla siis pauhaa tuollainen musiikki kuulokkeissa ihan täysillä. Sieltä mä saan sen adrenaliinin, sen fight-moden, beast-moden tai miksi sitä sitten ikinä haluaa kutsuakaan, jolla se treeni vedetään loppuun asti. Nyt varmaan salitutut alkaa ymmärtää vähän missä maailmoissa mä siellä salilla olen kun kulmat on rytyssä ja silmät kiinni ja pää nyökyttää tahtia. 

Sarjaa mä vedän usein niin, että odotan sellaisen breakin, suvantovaiheen biisissä, kerään siinä kauheet vimmat ja sitten kun biisi lähtee taas täysillä eteenpäin, niin mulla alkaa sarja sillä vimmalla minkä keräsin siinä breikin aikana. Silmät kiinni ja uppoudun rytmiin joka on melkein kuin hypnoottinen tasaisella biitillään ja äänimaailmallaan joka eksyttää soundien keskelle uppeluksiin. Maailmasta kaikki muu katoaa, ja jäljelle jää vain se lihas, polte ja rytmi. 

Mitähän tapoja muilla on saada se fiilis kohdilleen ennen treeniä? Onko muilla hyviä musiikkilistoja joista ammentaa voimaa ja energiaa? Olispa jännä kuulla! Vink vink! ;)

Tehdään tänäänkin
tulosta ilman hössötystä!

-Suvi

2 kommenttia:

  1. Mulle treenit on niin "business as usual", et salille mennään töiden jälkeen, jos salikamat on mukana, ihan samaan tapaan, kuin aamulla kuuluu lähteä töihin. Vielä kun treenit on aina etukäteen koko viikolle kalenterissa, niin siinä se menee kuin joku työpalaverikin :D. Toki niinä päivinä, kun töissä venähtää liian myöhään, vähän on jo nälkä ja pää on kaikesta ajattelusta (ja näytön tuijottamisesta) raskas, on aina vähän kahden vaiheilla, että niinkö sitä vielä jaksaa treenit vetää. Onneksi salille siirtyminen vaatii raittiissa ulkoilmassa oleilua ja jos vetää hyvän välipalan, niin kummasti sitä yleensä löytyy energiat myös treeniin.

    Salilla ensimmäisissä sarjoissa onnistuminen on kriittistä, sillä niistä saatu hyvä fiilis vaikuttaa myös koko treenin onnistumiseen. Onhan se tietty selvä, et jos ekoissa liikkeissä on jo ihan " blaah" ja "ei jaksa" niin pyllylleenhän se treeni voi mennä.

    Tsemppiä sinne uusiin haasteisiin! Munkin pitäis asettaa taas uusia tavoitteita, että treenimotivaatio säilyy :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Batte kommentista! Tuo sun tyyli on kyllä kieltämättä hirmuisen tehokkaan oloinen systeemi! Mullakin on tietyt treenit tiettyinä päivinä, mutta päivät menee ainakin toistaiseksi aika vaihtelevina aikataulullisesti, joten joku sellainen ratkaisu olis jees jossa mulla olisi se tietty aika treenille AINA eikä tarvis siksi arpoa miten ja milloin sinne meen. Mulla on tullut tavaksi mennä treenille vasta suoraan koulun jälkeen, kun koulu loppuu siinä 20:30 suunnilleen. :D

      Tuo ekojen sarjojen onnistuminen on niin totta, olisko ollu viime viikolla kun mulla oli joku treeni niin et jo ENNEN ensimmäistäkään sarjaa tuli fiilis, että blah, joko pääsis kotiin. Ja ihan syvältähän se treeni olikin, alusta pikaiseen loppuunsa saakka. Ei kai se auttanut kun yrittää vähän jotain räpiköidä ja lähteä kotiin ja tulla seuraavana päivänä uudestaan. :D

      Kiitokset tsempeistä! Samaten sinne - uusien tavoitteiden asettaminen voi olla pelottavaa ja aika haastavaakin, mutta se kannattaa kyllä! Siitä saa yleensä aika hyvin puhtia siihen treenaamiseen taas! Tai no kyllähän sä tiedät! ;)

      Niin, ja tsemppiä erityisesti uusimpaan haasteeseesi!
      -S

      Poista

Ota kantaa! Anna palautetta!
Anna palaa!